Citromos mascarponés muffin

0
92
Citromos mascarponés muffin
Citromos mascarponés muffin

Friss, citromos-mascarponés muffin varázslat, minden vendég kedvence.

Mennyiség: 24 darab
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: több mint 90 perc

Citromos mascarponés muffin hozzávalók

  • 3-4 bio citrom
  • 45 dkg cukor
  • 6 db M-es tojás
  • 50 dkg puha vaj
  • 2 csipet só
  • 2 csomag Bourbon vaníliáscukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 5 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 30 dkg friss sajtkrém (mascarpone)
  • 24 muffinpapír
  • 1 tepsi 12 db muffin sütéséhez

Citromos mascarponés muffin elkészítése

  1. A citromokat forró vízzel alaposan megmossuk, a héjukat csíkozó késsel lehámozzuk, a levüket kifacsarjuk. A leheletvékony citromhéjcsíkokat 1 teáskanál citromlével elkeverjük és 2 evőkanál cukorban megforgatjuk, félretesszük. Egy lábosban 1 dl citromlevet 15 dkg cukorral, 2 tojással és 5 dkg vajjal folyamatos keverés mellett felforralunk, majd kis lángon kb. még 5 percig kevergetve főzzük. Ha elkészült a citromkrém, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 12 muffinpapírt beleteszünk a muffin sütő formáiba. 30 dkg vajat 2 csipet sóval habosra keverünk, majd kis adagokban fokozatosan hozzákeverjük a vaníliáscukrot és a maradék (28 dkg) cukrot majd a 4 tojást is. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a tejet és a 12 dkg citromos krémet.
  3. A muffinformákat ¾-ig megtöltjük a tészta mennyiség felével és teszünk még a tetejére 1-1 teáskanálnyit a citromkrémből. A muffinokat az előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából a muffinokat és hagyjuk kihűlni. A második adagot ugyanígy megsütjük.
  4. A díszítéshez a maradék puha vajat a porcukorral habos krémmé keverjük, beleteszünk 3 evőkanál citromkrémet és belekanalazzuk a krémsajtot, óvatosan elkeverjük. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Közepes méretű csillagcsövet helyezünk a habzsák végére beletesszük a krémet, majd megdíszítjük vele a muffinokat. Végül megdíszítjük a cukrozott citromhéjdarabkákkal.

 

Előző cikkCsokis diós muffin recept
Következő cikkCsokis meggyes kiflik
logszi
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Szeretek sütni és cukrász végzettségű lányommal olyan sütirecepteket próbálunk ki, amelyeket nem nehéz elkészíteni és az eredményük finom és mutatós. Véleményem szerint nem elég, ha egy süti finom, az is fontos, hogy jól nézzen ki és olyan csábító legyen, hogy ha valakit megkínálunk vele, ne tudjon neki ellenállni. A sütés során szerzett tapasztalatokat szeretném megosztani a látogatóimmal és remélem sikerül másoknak is kedvet csinálnom a sütikészítéshez. Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here