Csokis baracklekváros sacher muffin

0
100
Bécsi Sacher Muffin
Bécsi Sacher Muffin

Ez a muffin a sacher díszítéstől lesz igazán mutatós. Tulajdonképpen a bécsi sacher torta kicsinyített, amolyan egyszemélyes változata.

Kínálhatjuk egy finom kávéhoz, capuccino-hoz vagy teához.

Mennyiség: 12 db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 90 perc

Csokis baracklekváros sacher muffin hozzávalók

  • 25 dkg étcsokoládé bevonó
  • 0,75 dl tej
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 tojás (M-es méretű)
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • ½ csomag sütőpor
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 2 dkg kókuszzsír
  • 5 dkg fehér csoki tortabevonó
  • 12 db csokitáblácska
  • kevés zsír, liszt
  • fapálcika
  • egyszer használatos habzsák

Csokis baracklekváros sacher muffin elkészítése

  1. 5 dkg étcsokoládébevonót daraboljunk fel, melegítsünk tejet és tegyük bele. Addig keverjük, amíg elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosítsuk ki a cukorral majd adjunk hozzá 2,5 dkg keményítőt és egyesével a tojásokat. A maradék 2,5 dkg keményítőt, lisztet, kakaót és sütőport keverjük össze és lassú keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a csokoládés tejet.
  2. A muffinformákat zsírozzuk ki és szórjuk meg liszttel, majd töltsük a tésztát a formák kb. 3/4 részéig. Előmelegített sütőben 200 fokon, légkeverésnél 180 fokon, gázsütőnél 3-as fokozaton süssük 25-30 percig. Hagyjuk kihűlni.
  3. A muffinokat vízszintesen vágjuk ketté középen és mindkét vágási felületet kenjük meg forró baracklekvárral, majd illesszük őket újra össze és helyezzük sütőrácsra, vagy sütőpapírra.
  4. 20 dkg étcsokoládé bevonót daraboljunk fel és 1,5 dkg kókuszzsírral vízfürdőn olvasszunk fel. Hagyjuk kicsit hűlni. 5 dkg fehér csokoládés bevonót 0,5 dkg kókuszzsírral ugyanígy olvasszunk fel.
  5. Vonjuk be a muffinokat az étcsokoládés bevonóval, a fehér csokoládés bevonót pedig töltsük egy habzsákba és nagyon kicsi lyukat vágjunk rajta, hogy a sötét csokoládéra vékony csíkokat tudjunk vele rajzolni, majd egy fapálcikával (vagy hústűvel) húzzuk el ezeket a vonalakat.
  6. A csokitáblácskákat egy forró késsel átlósan vágjuk félbe és díszítésként tegyük a muffin tetejére. Kínálás előtt kb. még egy órán át hagyjuk állni.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Sütés hőfoka: 200 fok, hőlégkeverésnél 180 fok

Forrás: https://www.lecker.de/wiener-sacher-muffins-2996.html

ÁTTEKINTÉS
Finom
Előző cikkPisztáciás csokis muffin márvány mintával és Mozart golyóval
logszi
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Szeretek sütni és cukrász végzettségű lányommal olyan sütirecepteket próbálunk ki, amelyeket nem nehéz elkészíteni és az eredményük finom és mutatós. Véleményem szerint nem elég, ha egy süti finom, az is fontos, hogy jól nézzen ki és olyan csábító legyen, hogy ha valakit megkínálunk vele, ne tudjon neki ellenállni. A sütés során szerzett tapasztalatokat szeretném megosztani a látogatóimmal és remélem sikerül másoknak is kedvet csinálnom a sütikészítéshez. Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here