Ez a muffin a kétféle csokoládéból készült díszítéstől lesz igazán mutatós. Tulajdonképpen a bécsi sacher torta kicsinyített, amolyan egyszemélyes változata.
Kínálhatjuk egy finom kávéhoz, capuccino-hoz vagy teához.
Mennyiség: 12 db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 90 perc
Csokis baracklekváros sacher muffin hozzávalók
- 25 dkg étcsokoládé bevonó
- 0,75 dl tej
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 2 tojás (M-es méretű)
- 5 dkg étkezési keményítő
- 12,5 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- ½ csomag sütőpor
- 10 dkg sárgabarack lekvár
- 2 dkg kókuszzsír
- 5 dkg fehér csoki tortabevonó
- 12 db csokitáblácska
- kevés zsír, liszt
- fapálcika
- egyszer használatos habzsák
Csokis baracklekváros sacher muffin elkészítése
- 5 dkg étcsokoládébevonót daraboljunk fel, melegítsünk tejet és tegyük bele. Addig keverjük, amíg elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosítsuk ki a cukorral majd adjunk hozzá 2,5 dkg keményítőt és egyesével a tojásokat. A maradék 2,5 dkg keményítőt, lisztet, kakaót és sütőport keverjük össze és lassú keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a csokoládés tejet.
- A muffinformákat zsírozzuk ki és szórjuk meg liszttel, majd töltsük a tésztát a formák kb. 3/4 részéig. Előmelegített sütőben 200 fokon, légkeverésnél 180 fokon, gázsütőnél 3-as fokozaton süssük 25-30 percig. Hagyjuk kihűlni.
- A muffinokat vízszintesen vágjuk ketté középen és mindkét vágási felületet kenjük meg forró baracklekvárral, majd illesszük őket újra össze és helyezzük sütőrácsra, vagy sütőpapírra.
- 20 dkg étcsokoládé bevonót daraboljunk fel és 1,5 dkg kókuszzsírral vízfürdőn olvasszunk fel. Hagyjuk kicsit hűlni. 5 dkg fehér csokoládés bevonót 0,5 dkg kókuszzsírral ugyanígy olvasszunk fel.
- Vonjuk be a muffinokat az étcsokoládés bevonóval, a fehér csokoládés bevonót pedig töltsük egy habzsákba és nagyon kicsi lyukat vágjunk rajta, hogy a sötét csokoládéra vékony csíkokat tudjunk vele rajzolni, majd egy fapálcikával (vagy hústűvel) húzzuk el ezeket a vonalakat.
- A csokitáblácskákat egy forró késsel átlósan vágjuk félbe és díszítésként tegyük a muffin tetejére. Kínálás előtt kb. még egy órán át hagyjuk állni.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Sütés hőfoka: 200 fok, hőlégkeverésnél 180 fok
Forrás: https://www.lecker.de/wiener-sacher-muffins-2996.html