Mennyiség: 12-18 a kapszula méretétől függően
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 90 perc sütéssel együtt
Csokis diós muffin
hozzávalók
- 25 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
(csak ha barna tésztát is szeretnénk) - 25 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaniliáscukor
- fél mokkáskanál fahéj
- 15 dkg étcsokoládé, (vagy fele ét-, fele fehér csokoládé)
- 15 dkg dió
- 18 normál vagy 36 mini muffinkapszula
Csokis diós muffin elkészítése
- A diót és a csokoládét gorombára vágjuk és kevés liszttel meghintjük, összeforgatjuk hogy ne süllyedjen le majd a muffin tésztájában.
- A porcukorból kb. 2 evőkanálnyit kiveszünk, a liszthez hozzáadjuk maradékot, a vaníliás
cukorral, sütőporral, fahéjjal együtt és jól összekeverjük. - A 4 tojás sárgáját a margarinnal és 1 evőkanál cukorral kihabosítjuk, majd összedolgozzuk a lisztes muffin keverékkel.
- A tojásfehérjéket kicsi sóval és 1 evőkanál cukorral habbá verjük, majd két részletben hozzákeverjük a muffin tésztához, hogy fellazítsuk vele.
- Végül óvatosan belekeverjük a muffin tésztájába a gorombára vágott diót és csokoládét.
- Ha két részre osztjuk a tésztát és az egyik felébe 2 dkg átszitált kakaóport is teszünk, a muffin tésztánk fele barna lesz. Ehhez adhatunk a dión kívül esetleg fehér csokoládét is, mert az jobban mutat. A kakaós és a sima muffin tésztát süthetjük külön-külön, vagy a két színt kombinálva is, ahogy jobban tetszik.
- A muffin papírokat a sütőformákba tesszük és kb. ¾ részig (mert meg fog nőni!) megtöltjük a tésztával, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
- A fenti mennyiségből kb. 48 db mini muffin vagy kb. 24 db normál muffin lesz.
A csokis diós muffin sütési ideje:
- Mini muffin: 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc, majd 160 fokon 10-12 perc.
- Normál muffin: 190 fokra előmelegített sütőben 12 perc, majd 160 fokon 15 perc.
