Csokis meggyes kiflik

0
1251
csokis meggyeskifli-
csokis meggyeskifli-

A Csokis meggyes kifli egyszerűen elkészíthető apró süti, melyet akár előre is elkészíthetünk, ez esetben azonban érdemes dupla adagot csinálni, hogy maradjon belőle a vendégeknek is.

Tegyük dobozba, hogy ne száradjon ki.

Csokis meggyes kifli

Hozzávalók 35 db-hoz

  • 12,5 dkg aszalt meggy
  • 3 evőkanál meggylé
  • 1 tojás
  • 27 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 12 dkg porcukor
  • csipet só
  • 20 dkg hideg vaj
  • fehér csoki, vagy étcsokoládébevonó a díszítéshez

Csokis meggyes kifli elkészítése

  1. Az aszalt meggyet vágjuk apró darabokra és öntsük hozzá a meggylevet, hagyjuk állni kb. 1 órát, hogy megpuhuljon.
  2. A lisztet, kakaót, porcukrot, sót elkeverjük, majd összegyúrjuk a vajjal és a tojással, végül hozzáadjuk a meggyet is. A tésztát négy részre osztjuk, hengert formálunk belőle és folpackba csomagolva 2 órán át hideg helyen pihentetjük.
  3. A sütőt 180 °-ra előmelegítjük. A tésztahengereket egymás után, mindig csak közvetlenül a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből. Kilisztezett nyújtódeszkán 1,5 cm-es vastagságú hengereket formázunk és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 12 percig sütjük.
  4. Ha kihűltek a kiflik, felolvasztjuk a csokibevonót és a végeket belemártjuk, vagy díszíthetjük egyszerűen vékony fehér csokoládé csíkokkal is.

Megjegyzés: ha nem kapunk aszalt meggyet, helyettesíthetjük aszalt vörös áfonyával is, azzal is nagyon finom.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here