Mandulás mézes aprósüti

0
164
Mandulás mézes aprósütemény
Mandulás mézes aprósütemény

Mandulás mézes sütik – gyorsan elkészíthető dekoratív aprósüti, melyet nem kell nyújtani, szaggatni és nem csak karácsonykor érdemes megsütni, hanem bármikor, ha vendéget várunk, vagy ha csak valami egyszerű édességet készítenénk az édesszájú családtagoknak

Mandulás mézes aprósütemény

Mennyiség: 24 db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 90 perc sütéssel együtt

Mandulás mézes aprósütemény
hozzávalók 30 darabhoz

  • Két tojás, csipet só
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg folyékony méz
  • Két evőkanál tej
  • Egy narancs reszelt héja kb. két teáskanálnyi, + 4 teáskanál narancslé
  • 28 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál édesítőszer (Eritrit)
  • 3 csepp rumaroma
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 80 gr szeletelt mandula
  • 5 dkg étcsokoládé bevonó

Mandulás mézes aprósütemény elkészítése

  1. . A sütőt 200 °-ra Előmelegítjük hőlégkeveréses esetén 180 °-ra. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A margarint a folyékony mézzel kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a tejet, narancslevet, három csepp rumaromát és az édesítőszert.
  3. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, sütőport, kakaót és jól elkeverjük, majd összedolgozzuk a tojásos margarinos masszával.
  4. Hozzáadunk 50 gr mandulát és fellazítjuk a tésztát a felvert tojásfehérjével. Szükség szerint kevés vizet adhatunk még hozzá, ha nagyon sűrű, majd a tésztát egy kb.  30 x 36 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletes vastagságban elsimítjuk és kb 20 percig sütjük.
  5. Ha kihűlt, vágjuk fel 3 x 5 egyforma négyzetre, majd ezeket átlósan vágjuk félbe, hogy háromszög alakot kapjunk.
  6. Olvasszuk meg a csokoládébevonót és csíkokban csurgassuk rá a sütemény tetejére, végül szórjuk rá díszítésként a maradék szeletelt mandulát.
  • Elkészítési idő: kb. 40-50 perc
  • Sütés: 20 perc
Mandulás mézes aprósütemény
Mandulás mézes aprósütemény
Előző cikkVörös bársony muffin
Következő cikkMogyorós kiflik
logszi
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Szeretek sütni és cukrász végzettségű lányommal olyan sütirecepteket próbálunk ki, amelyeket nem nehéz elkészíteni és az eredményük finom és mutatós. Véleményem szerint nem elég, ha egy süti finom, az is fontos, hogy jól nézzen ki és olyan csábító legyen, hogy ha valakit megkínálunk vele, ne tudjon neki ellenállni. A sütés során szerzett tapasztalatokat szeretném megosztani a látogatóimmal és remélem sikerül másoknak is kedvet csinálnom a sütikészítéshez. Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here