Mogyorós kiflik

0
275

Mogyorós kiflik

A mogyorós kifli egy igazán ízletes apró süti, elkészítése hihetetlenül könnyű. 

Fogyaszthatjuk önmagában, vagy kínálhatjuk egy finom kávé vagy tea mellé is. Egyetlenegy  baj van vele, hogy nagyon hamar elfogy.

Mogyorós kifli hozzávalók 40 db-hoz

  • 10 dkg durvára őrölt mogyoró
  • 25 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 3-4 csepp mogyoró aroma
  • étcsokoládé bevonó

Mogyorós kiflik elkészítése

  1. A lisztet összekeverjük az őrölt mogyoróval, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval.
  2. A margarint vagy vajat kihabosítjuk a cukorral és a tojással és hozzáadunk 3-4 csepp mogyoróaromát, majd összegyúrjuk a mogyorós liszttel.
  3. A tésztát négy részre osztjuk, hengert formálunk belőle és folpackba csomagolva
    1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. A sütőt 180 °-ra előmelegítjük. A tészta hengereket egymás után, mindig csak a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből. Kilisztezett nyújtódeszkán 1,5 cm-es vastagságú hengereket formázunk és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd óvatosan kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 12 percig sütjük.
  5. Ha kihűltek a kiflik a csoki bevonót felolvasztjuk és a két végét belemártjuk, vagy díszíthetjük egyszerűen vékony csokoládé csíkokkal is. Mivel nálunk karácsonykor készült ez a süti, mi a csokoládéra szórtunk egy kevés aranyszínű gyöngycukrot is.
Mogyorós kiflik
Mogyorós kiflik

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here