Túrós almás muffin hozzávalók:
- 2 alma
- 250 g liszt
- 1 csg. vaníliás cukor
- 1 csg. sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 tojás
- 140 g vaj vagy margarin
- 250 g túró
- 100 g cukor
- egy kevés citromlé
- esetleg 1-2 evőkanál tej
Túrós almás muffin elkészítése:
- Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk belőle majd felkockázzuk és kevés citromlevet csöpögtetünk rá, hogy ne barnuljon meg, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat és egyenletesen elkeverjük.
- A vajat vagy margarint kihabosítjuk a tojásokkal és a cukorral, majd hozzákeverjük a túrót és a sütőporral elkevert liszttet. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejet.
- Hozzákeverjük a felkockázott almát is és a tésztát muffinformával bélelt vagy kivajazott, liszttel megszórt formákba kanalazzuk, kb. a formák széléig. Legjobb erre a fém fagyiskanalat használni, ezzel minden nehézség nélkül pontosan ugyanazt a mennyiséget tudjuk tenni minden formába.
- Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral díszíthetjük.


Sütési idő: kb. 35 perc
Sütés hőfoka: 175 fok, hőlégkeverésnél 150 fok
Kalória 1 muffinban: kb. 232 Kcal