Túrós meggyes muffin

0
90
Túrós meggyes muffin
Túrós meggyes muffin

A túrós meggyes muffin egy gyorsan elkészíthető, könnyű gyümölcsös süti, akár vendégeinknek, akár a családnak sütjük meg, egész biztos sikerünk lesz vele. Ha dupla adagot készítünk, akkor csomagolhatunk belőle a suliba a másnapi tízóraihoz, vagy marad nekünk is még ebéd utáni desszertnek.

Mennyiség: 12 db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc előkészítés +25-30 perc sütés
Kalória egy muffinban: kb. 260 kcal

Túrós meggyes muffin hozzávalók

  • 1 üveg meggybefőtt, lecsepegtetve kb. 360 g
  • 250 g finomliszt (vagy 200 g liszt 50 g zabpehely)
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 75 g vaj vagy margarin
  • 50 ml tej
  • 175 g sovány túró

a díszítéshez:

  • 75 g porcukor, átszitálva
  • 1 evőkanál meggylé

Túrós meggyes muffin elkészítése

  1. Először egy szűrőben alaposan csepegtessük le a meggybefőttet, a levét tegyük félre. A sütőt melegítsük elő, alsó-felső sütési mód esetén 180 fokra, hőlégkeverésnél elég 160 fokra
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral és szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a puha vajat, a cukrot, vaníliás cukrot, tejet, tojást és a túrót, majd a kézi tésztakeverő géppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjünk simára.
  3. Kanalazzuk a tésztát a kivajazott, kilisztezett muffinformákba nagyjából a formák ¾ részéig. Legjobb erre a fém fagyiskanalat használni, ezzel minden nehézség nélkül pontosan ugyanazt a mennyiséget tudjuk adagolni minden formába.
  4. A lecsepegtetett meggyet egy kevés liszttel szórjuk meg, majd tegyük a muffintésztára, nagyjából egyenletesen elosztva.  Előmelegített sütőben és süssük 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megfelelően átsült-e. Sütést követően 10 percig hagyjuk még a formában, majd vegyük ki belőle és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  5. A muffinok díszítéséhez a porcukrot keverjük sűrű masszává a meggylével és töltsük egy sütőpapírból készített tölcsérbe, a sarkán vágjunk egy kis nyílást és csíkokkal, pöttyökkel díszítsük meg a sütit. Ha megszilárdult a díszítés, tálalhatjuk. De ha csökkenteni akarjuk a kalóriákat, akkor ezt az utolsó műveletet el is hagyhatjuk..

Sütés hőfoka: 180 fok, hőlégkeverésnél 160 fok

Forrás: https://www.chefkoch.de/rezepte/1353031240045995/Quark-Kirsch-Muffins.html

Előző cikkTúrós almás muffin
logszi
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Szeretek sütni és cukrász végzettségű lányommal olyan sütirecepteket próbálunk ki, amelyeket nem nehéz elkészíteni és az eredményük finom és mutatós. Véleményem szerint nem elég, ha egy süti finom, az is fontos, hogy jól nézzen ki és olyan csábító legyen, hogy ha valakit megkínálunk vele, ne tudjon neki ellenállni. A sütés során szerzett tapasztalatokat szeretném megosztani a látogatóimmal és remélem sikerül másoknak is kedvet csinálnom a sütikészítéshez. Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here