Túrós meggyes muffin

0
587
Túrós meggyes muffin
Túrós meggyes muffin

A túrós meggyes muffin gyorsan elkészíthető, könnyű gyümölcsös süti, akár vendégeinknek, akár a családnak sütjük meg, egész biztos sikerünk lesz vele. Ha dupla adagot készítünk, akkor csomagolhatunk belőle a suliba a másnapi tízóraihoz, vagy marad belőle nekünk is ebéd utáni desszertnek.

Mennyiség: 12 db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc előkészítés +25-30 perc sütés
Kalória egy muffinban: kb. 260 kcal

Túrós meggyes muffin hozzávalók

  • 1 üveg meggybefőtt, lecsepegtetve kb. 360 g
  • 250 g finomliszt (vagy 200 g liszt 50 g zabpehely)
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 75 g vaj vagy margarin
  • 50 ml tej
  • 175 g sovány túró

a díszítéshez:

  • 75 g porcukor, átszitálva
  • 1 evőkanál meggylé

Túrós meggyes muffin elkészítése

  1. Először egy szűrőben alaposan csepegtessük le a meggybefőttet, a levét tegyük félre. A sütőt melegítsük elő, alsó-felső sütési mód esetén 180 fokra, hőlégkeverésnél elég 160 fokra
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral és szitáljuk egy keverőtálba. Adjuk hozzá a puha vajat, a cukrot, vaníliás cukrot, tejet, tojást és a túrót, majd a kézi tésztakeverő géppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjünk simára.
  3. Kanalazzuk a tésztát a kivajazott, kilisztezett muffinformákba nagyjából a formák ¾ részéig. Legjobb erre a fém fagyiskanalat használni, ezzel minden nehézség nélkül pontosan ugyanazt a mennyiséget tudjuk adagolni minden formába.
  4. A lecsepegtetett meggyet egy kevés liszttel szórjuk meg, majd tegyük a muffintésztára, nagyjából egyenletesen elosztva.  Előmelegített sütőben és süssük 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megfelelően átsült-e. Sütést követően 10 percig hagyjuk még a formában, majd vegyük ki belőle és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  5. A muffinok díszítéséhez a porcukrot keverjük sűrű masszává a meggylével és töltsük egy sütőpapírból készített tölcsérbe, a sarkán vágjunk egy kis nyílást és csíkokkal, pöttyökkel díszítsük meg a sütit. Ha megszilárdult a díszítés, tálalhatjuk. De ha csökkenteni akarjuk a kalóriákat, akkor ezt az utolsó műveletet el is hagyhatjuk..

Sütés hőfoka: 180 fok, hőlégkeverésnél 160 fok

Forrás: https://www.chefkoch.de/rezepte/1353031240045995/Quark-Kirsch-Muffins.html

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here