Vörös bársony muffin

0
264
Vörös bársony muffin
Vörös bársony muffin

A vörös bársony muffin egy könnyen elkészíthető és igazán mutatós süti. Valentin-napi meglepetésként, a karácsonyi vendégségre, vagy bármely más alkalomra megsüthetjük, amikor valami különleges édességet szeretnénk az asztalra tenni.

Mennyiség: 12 db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 90 perc sütéssel együtt

Vörös bársony muffin hozzávalók 12 db- hoz

  • 20 dkg puha vaj
  • csipet só
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 db M-es tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaó por (cukrozatlan)
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl író
  • 1 késhegynyi piros ételszínező paszta
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg mascarpone
  • 12 db 5 cm-es muffinpapír
  • habzsák csővel

Vörös bársony muffin elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük (elektromos sütő 200 °C / hőlégkeveréses sütő 175 °C ) A muffin sütő tepsi formáiba beletesszük a 12 muffin papírt.
    A 12,5 dkg puha vajat a porcukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, közben a tojásokat egyesével hozzáadjuk.
  2. A lisztet, a kakaót és a sütőport elkeverjük majd ehhez kis adagokban, több részletben felváltva hozzáadjuk a vajas-cukros krémet, valamint az írót, végül az ételszínező pasztát.
  3. A tésztát belekanalazzuk a muffin formák 3/4 részéig és a forró sütőben 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve rövid ideig a tepsiben hagyjuk, majd kivesszük a muffinokat és megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.
  4. A díszítéshez a 7,5 dkg puha vajat 10 dkg porcukorral robotgéppel kb. 4 percen keresztül világos, habos krémmé keverjük és a szobahőmérsékletű mascarponét evőkanalanként hozzáadjuk.
  5. Közepes méretű csövet helyezünk a habzsák végére és belekanalazzuk a krémet, majd spirál alakban kinyomva megdíszítjük vele a muffinokat.
  6. A krémbe tehetünk további díszítésként kis csokoládédarabokat, szórhatunk rá tortadarát, vagy színes cukordíszeket, mini smarties-t is.

Mennyiség: kb. 12 darab

Kalória egy muffinban:

  • 390 kcal
  • 6 g fehérje
  • 23 g zsír
  • 38 g szénhidrát
Előző cikkCsokis meggyes kiflik
Következő cikkMandulás mézes aprósüti
logszi
Gabinak hívnak, de az interneten a Logszi nevet használom. Szeretek sütni és cukrász végzettségű lányommal olyan sütirecepteket próbálunk ki, amelyeket nem nehéz elkészíteni és az eredményük finom és mutatós. Véleményem szerint nem elég, ha egy süti finom, az is fontos, hogy jól nézzen ki és olyan csábító legyen, hogy ha valakit megkínálunk vele, ne tudjon neki ellenállni. A sütés során szerzett tapasztalatokat szeretném megosztani a látogatóimmal és remélem sikerül másoknak is kedvet csinálnom a sütikészítéshez. Írj bátran hozzászólást, oszd meg velem tapasztalataidat, segítek megoldani problémáidat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here