A vörös bársony muffin egy könnyen elkészíthető és igazán mutatós süti. Valentin-napi meglepetésként, a karácsonyi vendégségre, vagy bármely más alkalomra megsüthetjük, amikor valami különleges édességet szeretnénk az asztalra tenni.
Mennyiség: 12 db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 90 perc sütéssel együtt
Vörös bársony muffin hozzávalók 12 db- hoz
- 20 dkg puha vaj
- csipet só
- 12,5 dkg porcukor
- 2 db M-es tojás
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaó por (cukrozatlan)
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 2,5 dl író
- 1 késhegynyi piros ételszínező paszta
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg mascarpone
- 12 db 5 cm-es muffinpapír
- habzsák csővel
Vörös bársony muffin elkészítése
- A sütőt előmelegítjük (elektromos sütő 200 °C / hőlégkeveréses sütő 175 °C ) A muffin sütő tepsi formáiba beletesszük a 12 muffin papírt.
A 12,5 dkg puha vajat a porcukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, közben a tojásokat egyesével hozzáadjuk. - A lisztet, a kakaót és a sütőport elkeverjük majd ehhez kis adagokban, több részletben felváltva hozzáadjuk a vajas-cukros krémet, valamint az írót, végül az ételszínező pasztát.
- A tésztát belekanalazzuk a muffin formák 3/4 részéig és a forró sütőben 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve rövid ideig a tepsiben hagyjuk, majd kivesszük a muffinokat és megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.
- A díszítéshez a 7,5 dkg puha vajat 10 dkg porcukorral robotgéppel kb. 4 percen keresztül világos, habos krémmé keverjük és a szobahőmérsékletű mascarponét evőkanalanként hozzáadjuk.
- Közepes méretű csövet helyezünk a habzsák végére és belekanalazzuk a krémet, majd spirál alakban kinyomva megdíszítjük vele a muffinokat.
- A krémbe tehetünk további díszítésként kis csokoládédarabokat, szórhatunk rá tortadarát, vagy színes cukordíszeket, mini smarties-t is.
Mennyiség: kb. 12 darab
Kalória egy muffinban:
- 390 kcal
- 6 g fehérje
- 23 g zsír
- 38 g szénhidrát