A Csokis meggyes kifli egyszerűen elkészíthető apró süti, melyet akár előre is elkészíthetünk, ez esetben azonban érdemes dupla adagot csinálni, hogy maradjon belőle a vendégeknek is.
Tegyük dobozba, hogy ne száradjon ki.
Csokis meggyes kifli
Hozzávalók 35 db-hoz
- 12,5 dkg aszalt meggy
- 3 evőkanál meggylé
- 1 tojás
- 27 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 12 dkg porcukor
- csipet só
- 20 dkg hideg vaj
- fehér csoki, vagy étcsokoládébevonó a díszítéshez
Csokis meggyes kifli elkészítése
- Az aszalt meggyet vágjuk apró darabokra és öntsük hozzá a meggylevet, hagyjuk állni kb. 1 órát, hogy megpuhuljon.
- A lisztet, kakaót, porcukrot, sót elkeverjük, majd összegyúrjuk a vajjal és a tojással, végül hozzáadjuk a meggyet is. A tésztát négy részre osztjuk, hengert formálunk belőle és folpackba csomagolva 2 órán át hideg helyen pihentetjük.
- A sütőt 180 °-ra előmelegítjük. A tésztahengereket egymás után, mindig csak közvetlenül a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből. Kilisztezett nyújtódeszkán 1,5 cm-es vastagságú hengereket formázunk és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 12 percig sütjük.
- Ha kihűltek a kiflik, felolvasztjuk a csokibevonót és a végeket belemártjuk, vagy díszíthetjük egyszerűen vékony fehér csokoládé csíkokkal is.
Megjegyzés: ha nem kapunk aszalt meggyet, helyettesíthetjük aszalt vörös áfonyával is, azzal is nagyon finom.